Élelmiszer, kozmetikum és vegyi áru jelölés

Informálja szakszerűen vásárlóit, hogy elkerülje a jelölési hibákat és a hatósági bírságot!

A tudatos fogyasztói magatartás terjedésével a lakosság egyre szélesebb köre igényli a fogyasztásra kiválasztott termék összetevőinek, gyártójának, vagy származási helyének ismeretét. Vannak akik betegségük miatt (cukorbetegek, különböző allergiában szenvedők), keresik tudatosan a számukra mindenben megfelelő termékeket. A termékek vásárlásra ösztönző megjelenése, csomagolása, ára mellett – a fogyasztók teljes körű tájékoztatása érdekében – elengedhetetlen a jogszabályoknak és vásárlói elvárásoknak megfelelő magyar nyelvű jelölése.

A forgalomba hozott árúk címkéjén megjelenítendő információkat Európai Uniós illetve magyar jogszabályok és egyéb, sok esetben kötelezően alkalmazandó előírások tartalmazzák. A hatóságok különböző kampányok keretében vagy szúrópróbaszerűen az ellenőrzéseik alatt is vizsgálják a termékek jelölését. A nemmegfelelőséget a legtöbb esetben bírsággal szankcionálják.

A Consact szakemberei vállalják:

  • élelmiszerek, kozmetikai termékek, vegyi áruk magyar nyelvű szövegtervének - az érvényben lévő előírásoknak megfelelő – elkészítését,
  • már használatban lévő címkék ellenőrzését, szükség szerinti javítását.
  • az elkészített jelölések felülvizsgálatát, jogszabály-változást követő módosítását.

Veszélyes vegyi áruk, anyagok, készítmények esetében a szakszerű jelölési munka elvégzésén túl segítséget nyújtunk a biztonsági adatlapok összeállításában is.