Dokumentumkezelés

A közfeladatot ellátó szervezetekben alkalmazott iratkezelési eljárások alapvető változások előtt állnak. A változásnak az egyik legfontosabb része az elektronikus ügyintézés lehetőségének megteremtése. 

Az iratkezelésről szóló 335/2005. Kormányrendelet a korábban megszokottól lényegesen eltérően értelmezi és szabályozza a közszolgáltatásokban részt vevő szervezetek kulcs folyamatának, az iratkezelésnek a követelményeit.

Az elektronikus ügyintézés, dokumentum és iratkezelés egy radikálisan újszerű, az eddiginél sokkal hatékonyabb eszköz, amely az alábbi célok elérésében nyújt segítséget:Az ügyfelek igényeinek minél magasabb szinten történő kielégítése, az ügyfélorientált működés megteremtése.Belső folyamatok hatékonyságának növelése, az ügymenet digitalizálása, a papírmentes iroda kialakítása.Az ügyintézés jellegének átalakítása, amelyet már az online kapcsolatokon alapuló azonnali, jelenlét nélküli ügyintézés jellemez mind a hivatal és az állampolgár, mind pedig a hivatalok közötti kapcsolatokban.

A Consact Kft. a közfeladatot ellátó szervezetek számára teljes körű megoldást kínál az elektronikus ügyintézés, dokumentum kezelés feltételeinek megteremtéséhez.

  • Vállaljuk a szervezet iratkezelési gyakorlatának felülvizsgálatát, a folyamatok átvilágítását Javaslatot teszünk a szervezet munka-folyamatai hatékonyságának növelésére
  • Szakértő segítséget nyújtunk a szabályozó dokumentumoknak az új jogszabályi feltételeknek megfelelő kidolgozásában
  • Informatikai alapokra támaszkodva elősegítjük az elektronikus ügyintézés bevezetését
  • Segítséget nyújtunk a megfelelő Dokumentum- és Iratkezelő szoftver kiválasztásában, és bevezetésében
  • Képzés és oktatás keretében készítjük fel a szervezet munkatársait az új iratkezelési megoldások alkalmazására
  • Kidolgozzuk a szervezet dokumentumai kezelésének, tárolásának és archiválásának szabályait, gyakorlatát
  • Teljes körű dokumentum-menedzsment szolgáltatást nyújtunk a felesleges papír alapú ügyintézés csökkentésére, az iratok szkennelésére, digitalizálására
  • Vállaljuk új folyamatmenedzsment rendszerek bevezetését, workflow-k kidolgozását